PROTOCOL PACIENŢI

În vederea prevenirii contaminării cu SARS-CoV-2, cabinetele medicale din cadrul clinicii OPTICLINIC MED INVESTIGATII vor respecta măsurile prevăzute  in ordinele Ministerului Sănătății.

Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toți pacienții care se  prezintă în ambulatoriu sau se internează trebuie considerați ca fiind potențial infectați, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecție la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Protocol COVID în cazul intervențiilor chirurgicale

La momentul programării pacientul va fi întrebat dacă:

  • are simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37,3ºC);
  • membrii familiei cu care locuiește/gospodărește au aceste simptome;
  • are vârsta de 65 de ani sau mai mult;
    suferă de o patologie cronică sau o afecțiune care îi reduce imunitatea;
  • este sănătos și se simte în prezent sănătos.

 

Pacientul va intra fără însoțitor, excepție făcând copiii, persoanele cu nevoi speciale și persoanele foarte vârstnice, care vor fi însoțite de o singură persoană, însoțitorul urmând să respecte aceleași reguli ca și pacientul la intrarea în clinică.

Pacientul va aștepta să fie preluat de către personalul din recepție, care îi va lua  temperatura cu un termometru non-contact, își va dezinfecta mâinile cu soluția prezentă la intrare și va completa un chestionar COVID-19 și un acord preliminar.

După completarea acordurilor, va fi echipat cu halat, bonetă, botoșei și mască de unică folosință (în caz că nu are una), apoi condus către sala de așteptare, de unde va fi preluat ulterior de către medic.

Lucrurile personale ale pacientului și/sau însoțitorului se vor depozita în cutia dezinfectată înmânată de către personalul clinicii.

Înainte de ieșirea din clinică, echipamentul de protecție folosit va fi depozitat în locul special indicat de către personalul din recepție.

Pe tot parcursul șederii pacientului în incinta clinicii Opticlinic MED, acesta are obligativitatea purtării integral a echipamentului furnizat de către personalul medical.

Dacă în sala de așteptare mai este prezent încă un pacient, se impune păstrarea unei distanțe de 1.5-2 m față de acesta.

La ieșirea din blocul operator, pacientul va trebui să poarte masca de protecție până la ieșirea din clinică.

Pentru sporirea măsurilor de siguranță, clinica Opticlinic MED este echipată cu filtre de sterilizare a aerului, iar blocul operator și cabinetele se dezinfectează periodic cu lămpi UV.