Operatie de cataracta

Cât costă o operatie de cataracta? Preț, servicii și controale incluse

La nivel mondial, cataracta este una dintre principalele cauze care duc la deteriorarea sau pierderea completă a vederii. Vârsta, diabetul, expunerea excesivă la soare, fumatul, tensiunea arterială, leziunile sau inflamațiile oculare sunt doar câțiva dintre factorii care cresc riscul de apariție al cataractei.

Persoanele care suferă de această afecțiune vor observa o deteriorare treptată a vederii, ca și cum ar privi printr-o fereastră înghețată sau ceață. Vederea tot mai scăzută îngreunează cititul, coducerea unei mașini sau vederea clară a chipului celor din jur.

Dacă ai experimentat oricare dintre aceste simptome trebuie să te adresezi de îndată unui medic oftalmolog.

Chirurgia cataractei este o metodă sigură și rapidă să-ți recuperezi acuitatea vizuală pentru o calitate mai bună a vieții. Operatia de cataracta reprezintă una dintre principalele specializări ale clinicii oftalmologice Opticlinic MED.

Cu experiența de peste 20 de ani a doctorului Cărăuș Cătălin, membru al Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă, clinica oftalmologică Opticlinic MED oferă pacienților garanția unui diagnostic 100% precis, profesionalism și siguranță deplină a pacienților în timpul actului chirurgical.

Ca pacient, vei beneficia de aparatură de ultimă oră, care asigură maximum de confort și recuperare rapidă, iar rezultatele de îmbunătățire a vederii pot fi observate la scurt timp după operație.

Operațiile de cataractă din clinca noastră se realizează prin facoemulsificare și implantarea celor mai performante cristaline de pe piață.

Pentru realizarea operațiilor de cataractă folosim tehnologii avansate în domeniu și aparatură medicală performantă, de la producători de renume, cum sunt microscoapele OPMI Lumera (Zeiss) întrucât precizia este esențială și aparatul de facoemulsificare Constellation® Vision System (Alcon), unul dintre cele mai bune astfel de aparate din lume.

Operatie de cataracta

Ce servicii sunt incluse în pachetul “Operatie de Cataracta”?

  • Consiliere în alegerea tipului de cristalin necesar pentru o operatie de cataracta.
  • Cristalin Zeiss – implant cristalin monofocal sau multifocal, în funcție de nevoia pacientului. Aceste cristaline de o calitate excepțională sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate și inovație optică.
  • Anestezie topică în peste 95% din cazuri
  • Intervenția chirurgicală propriu-zisă, adică manopera medicului chirurg oftalmolog. Află mai multe despre experiența și pregătirea doctorului Cărăuș Cătălin
  • Consumabile intraoperatorii sterile
  • Trusă sterilă individuală pentru fiecare pacient
  • Îmbrăcăminte de unică folosință pentru pacient la intrarea în sala de operații – halat, bonetă, botoși, mănuși și mască.
  • 2 controale postoperatorii:
  • 1 control postoperator în primele 24 de ore de la operatia de cataracta. A doua zi după operație medicul verifică starea implantului prin observare la microscop. Pentru a evita complicații, medicul vă recomandă conduita postoperatorie care să vă ajute să vă recuperați cât mai rapid.
  • 1 control după 6 săptămâni, când se consideră că are loc vindecarea completă a ochiului.

Cele două controale postoperatorii sunt incluse în prețul intervenției chirurgicale și nu necesită achitarea unei sume suplimentare.

Prețul pachetului de bază pentru operația de cataractă realizată în Clinica Oftalmologică Opticlinic MED este de 2.900 de lei pentru un ochi.

Fiecare pacient este diferit, iar problemele de vedere diferă de la persoană la persoană. De aceea, operațiile pot fi mai simple sau mai complexe.

De asemenea, tipurile de cristalin sunt pe mai multe categorii de performanță. În anumite situații, în urma consultației de specialitate, medicul poate recomanda pentru un rezultat și mai bun un alt tip de cristalin decât cel inclus în pachetul de bază.

Aceste aspecte determină diferențe între prețurile operației de cataractă de la caz la caz.

Poți consulta tarifele clinicii oftalmologice Opticlinic Med – Dr. Cătălin Cărăuș aici.

Nu ești sigur dacă ai nevoie de intervenție chirurgicală pentru cataractă? Discută cu medicul tău oftalmolog. De obicei, medicii recomandă o astfel de operatie de cataracta atunci când aceasta afectează calitatea vieții sau interferează cu activitățile zilnice (cititul, condusul mașinii etc).

Află mai multe detalii despre ce presupune operația de cataracta – inclusiv implant de cristalin – în acest articol de blog.

Dacă ai întrebări sau ai identificat unul din semnele prezenței cataractei în cazul tău sau al unei persoane apropiate, te așteptăm pentru o consultație oftalmologică în clinica noastră de pe strada Bucegi 13-15 din Cluj-Napoca. Programările se pot face online aici sau ne poți suna la nr. 0758 099 129 și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.