Aparatură Medicală

Aparatura performantă, de ultimă generație, permite diagnosticarea precisă și tratamentul optim în toate afecțiunile oculare. Calitatea actului medical este esențială pentru medicii noștri. Pentru a respecta standardele pe care ni le-am impus, actualizăm periodic aparatura folosită în intervențiile chirurgicale, precum și cea folosită în investigații oftalmologice.

 1. Aparatură medicală folosită în chirurgia oftalmologică
 2. Aparate laser
 3. Aparatură medicală folosită pentru investigații oftalmologice
 4. Aparatură medicală pentru refracție

1. Aparatură medicală folosită în chirurgia oftalmologică

MICROSCOP CHIRURGICAL ZEISS OPMI LUMERA

Microscop chirurgical Zeiss OPMI Lumera incorporează o tehnologie revoluţionară care permite studierea anatomiei oculare şi detaliile ochiului pacientului extrem de clar.
ZEISS OPMI Lumera permite vizualizarea zonei chirurgicale în culori clare şi naturale, chiar şi în cazul ochilor puternic pigmentaţi şi ametropici.
Cu ajutorul imaginilor intraoperatorii, rezultatele pe care le obținem sunt la fiecare intervenție chirurgicală sunt remarcabile.

aparatura-medicala-zeiss-opmi-lumera

ALCON CONSTELLATION VISION SYSTEM

Sistemul Alcon CONSTELLATION Vision System este un sistem microchirurgical oftalmic care ne permite să le oferim pacienților rezultate excelente pentru chirurgia oftalmică:
Este folosit atât pentru segmentul anterior al ochiului – pentru facoemulsificare și îndepărtarea cataractei – cât și pentru segmentul posterior – vitreo retinan
Laserul PUREPOINT® încorporat de 532 nm oferă tehnologie laser avansată controlată de pe ecranul CONSTELLATION® Vision System pentru rezultate spectaculoase.

constellation-beauty-shot-main-edit-350x500

STERLINK FPS

Sistemul de sterilizare Sterlink FPS este un sterilizator cu plasmă la temperatură scăzută care distruge microorganismele pentru o gamă largă de dispozitive medicale metalice, nemetalice și chirurgicale.

Acest sterilizator oferă o metodă de sterilizare a instrumentelor și materialelor medicale eficientă și sigură, fără a lăsa reziduuri toxice.

sterlink_5

2. Aparate laser

LIGHTMED LIGHTLAS SLT

LIGHTMED LIGHTLAS SLT este un aparat compact sigur și multifuncțional, ce asigură o terapie eficientă și rapidă pentru îndepărtarea cataractei sau cataractei secundare.

Se folosește pentru:

 • Capsulotomia laser, o procedură non-invazivă prin care se îndepărtează din axul vizual capsula posterioare opacifiată după extracția cataractei. În urma acestei proceduri, vederea clară revine, iar pacientul se bucură de acuitate vizuală ridicată.
 • Iridotomia laser, o procedură care constă în realizarea unui canal de scurgere prin iris pentru umorul apos prevenind astfel aparitia glaucomului cu unghi inchis la persoanele predispuse. .

Trabeculoplastia selectivă, tratatamentul pentru glaucomul cu unghi deschis. Operația nu cauzează durere pacientului, nu necesită anestezie , durează câteva minute pentru fiecare ochi.Cel mai important avantaj este faptul ca este repetitiva, nu induce modificari oculare ireversibile.

lightmed-lightlas-slt

LIGHTMED LIGHTLAS YAG

Un sistem laser compact cu componente optice de cea mai înaltă calitate, care permite tratamentul cataractei secundare. Tehnologia si numeroasele funcții de siguranță a laserului YAG oferă confort pacienților, intervențiile fiind lipsite de durere sau de restricții ulterioare.

lightmed-lightlas-yag

LIGHTMED LIGHTLAS 532 LASER VERDE

Lightmed Lightlas 532 laser verde face parte din gama de lasere superioare tehnologic. Are un control remarcabil, siguranță sporită și îmbunătățită. Mai mult, designul optic și obiectivele superioare permit o vizualizare mai bună și precisă a retinei.

lightmed-lightlas-532-laser-verde-new2

3. Aparatură medicală folosită pentru investigații oftalmologice

BIOMICROSCOP

Biomicroscopul TAKAGI 700 GL Observare clară a segmentelor anterioare și posterioare ale ochiului. Tuburile binoculare 700GL cu o convergență de 6 grade asigură o fuziune binoculară ușoară, asigurând o observare fără stres. Atunci când observăm fundul de ochi cu un microscop, zona campului binocular vizibil este doar partea în care câmpurile vizuale din dreapta și din stânga sunt suprapuse (Zona stereoscopică). Acest lucru se datorează faptului că cu cât unghiul de vizualizare devine mai mare, cu atât devine mai îngust intervalul obținut prin vederea binoculară. Modulul NSW prin realizarea unuii unghi de vizualizare la 4,1 grade cu ajutorul unei prisme incorporate in blocul optic, zonele în care se suprapun câmpurile vizuale din stânga și dreapta este mărită, iar intervalul obținut prin viziunea binoculară devine mai larg.

takagi-700-gl

APLANOTONOMETRU HT-5000

 • Gold Standard de măsurare a tensiunii intraoculare (IOP)
 • Principiu Imbert – Fick -> presiunea intraoculară (în interiorul unei sfere) este egală cu forța necesaraă de a aplatiza suprafața/aria aplanată, în acest caz, o suprafață cu diametrul de 3,06 mm din centrul corneei
 • Fiind o măsuratoare de contact, este necesară instilația de picături anestezice topice
aplanotonometru-ht-5000-3

TONOMETRU CU PAHIMETRU HNT-1/1P

Noul tonometru Huvitz HNT-1/1P măsoară presiunea intraoculară folosind o nouă tehnologie ce presupune un jet de aer ușor, de intensitate auto-ajustabilă. Interfața intuitivă, bazată pe grosimea corneei pentru a compensa valorile IOP, realizează măsurători exacte într-un timp foarte scurt.

tonometru-cu-pahimetru-hnt-1-1p-412

TOPOGRAF CORNEAN KERATOGRAPH 5M

Oculus Keratograph 5M oferă cea mai înaltă precizie disponibilă pentru topografia corneană.

Caracteristici:

 • rezultate extrem de precise pentru ajustarea lentilelor de contact cu simularea imaginii fluo și video în timp real
 • prin funcționalitatea de măsurare noncontact de la o distanță igienică se pot recepționa informații valoroase pre-și postoperatorii, cu cel mai înalt grad de confort pentru pacient
 • după măsurare, Keratograph furnizeaza automat un top al celor mai potrivite lentile de contact, pe baza datelor măsurate
topograf-cornean-keratograph-5m-2

OPTOPOL REVO NX

Tomografia în coerența optică este una din investigațiile oftalmologice de ultimă generație care permite diagnosticarea precoce, tratamentul țintit și urmărirea corectă a unei game variate de afecțiuni oculare.
Cu ajutorul acestui aparat se pot realiza si:

 • Biometria OCT, prin care se calculează puterea cristalinului artificial care trebuie implentat în ochiul pacientului care trece printr-o operație de cataractă
 • Angiografia OCT, prin care se poate vizualiza vascularizația retinei și coroidei, fără injectarea unui colorant ca substanta de contrast. Astfel se pot detecta modificările circulației în retinopatie diabetică, anomalii vasculare și degenerescendență maculară legată de vârstă.
optopol-revo-nx

ECOBIOMETRU DGH FLEX CU UBM

ECOBIOMETRU DGH FLEX CU UBM este o platformă puternică cu ajutorul căreia îmbunătățim capacitatea de diagnostic.  Acest aparat combină cea mai avansată tehnologie de ultrasunete disponibilă pentru a obține imagini de înaltă rezoluție

Tipurile de scanări obținute:

 • A- SCAN – scanarea Flex A utilizează algoritmul de aliniere dovedit de DGH pentru a obține măsurători repetabile și precise ale lungimii axiale. Calculatorul IOL este ușor de utilizat și include majoritatea formulelor moderne și post refractive.
 • B- SCAN – Sonda B-Scan reproiectată, nouă cu Flex, oferă imagini clare ale segmentului posterior al ochiului, chiar și atunci când claritatea optică este compromisă.
 • UBM – Sonda Flex UBM este indispensabilă atunci când se obțin imagini de înaltă rezoluție ale segmentului anterior al ochiului, inclusiv imagini ale structurilor ascunse de iris sau opacități corneene.
ecobiometru-dgh-flex-cu-ubm

PERIMETRU OPTOPOL PTS 925W

Optopol PTS 925W oferă un interval de testare de 170 ° pe orizontală și 95 °pe verticală (cu schimburi de fixare), devenind aparatul care joacă un rol imortant in tratarea glaucomul si altor boli.

perimetru-optopol-pts-925w

CELLCHECK® SL

CellChek® SL un instrument neprețuit pentru depistarea bolilor corneene. Printre aplicațiile clinice se numără:

 • Glaucom, cataractă și chirurgie refractivă.
 • Managementul bolii corneene.
 • Fitinguri pentru lentile de contact de specialitate / de contact.
 • Îngrijirea de rutină a ochilor
cellchek

4. Aparatură medicală pentru refracție

LENSMETRU HUVITZ HLM 9000

 • Tehnologie pentru analiza lungimii de undă cu senzorul Hartmann – noua tehnologie implementează mai multe puncte de măsurare, maximizează acuratețea măsurătorilor chiar și în cazul lentilelor multi-focale și a celor de curbură mare.
 • Precizie îmbunătățită cu ajutorul fasciculului de lumină verde(540 nm); cunoscut drept Fraunhofer e-line în rândul standardelor ISO, acest fascicul este mult mai eficient decât cel infraroșu.
 • Verifică tratarea lentilelor cu filtru UV sau/si cu filtru pentru lumina albastră emisă de ecranele digitale.
huvitz-hlm-9000

AUTOREFRACTOMETRU HUVITZ HRK 9000 A

Vârful de gamă din oferta producătorului Huvitz de autorefractometre, HRK-8000 pune în aplicare ultimele avansuri tehnologice pentru a aduce precizia și viteza la nivele imposibil de atins până acum. Printre caracteristicile autorefractometrului HUVITZ HRK 9000 A se numără:

 • Teste de vedere subiective – comparația între testele de vedere subiective și obiective a demonstrat că cele subiective oferă date mai exacte; testele de vedere subiective sunt utile în cazul identificării necesității lentilelor progresive pentru că se verifică, astfel, acuitatea vizuală pe baza răspunsului oferit de către pacienți.
 • Sensibilitate de contrast și test Glare – capacitatea de vedere pe timpul nopții si condiții mezoptice prin folosirea testului sensibilității de contrast și testul Glare ce reproduce perfect efectul de halouri.
 • Măsurători TBUT (timpul de rupere al filmului lacrimal) și meibografie – afecțiunile vizibile pe filmul lacrimal și ochiul uscat pot fi identificate prin intermediul TBUT și sunt folositoare pentru înțelegerea acuității vizuale; degenerescența glandelor meibomiene poate fi monitorizată folosind o cantitate suficientă de lumină.
huvitz-hrk-9000-a

PLUS OPTIX

 • Autorefractometrul Plus Optix 12 ajută la măsurarea viciului de refracție pentru copii de orice vârstă, inclusiv cei preverbali
 • Determinare vicii de refracție atât în uni cât și binocular, dimensuni pupilă
plus-optix

FOROPTER HUVITZ HDR 9000

Tehnologie inovativă pentru sanatatea ochilor, printr-un sistem avansat de refracție ce dispune de ghidări legate de prismă, putere adițională și testare  funcțiilor vizuale în concordanță cu rezultatele examinărilor.

 • Oferă ghidare cu prismă pentru testarea funcției vizuale
 • Permite examinare personalizată prin înălțimea ajustabilă a monocularului, cu ajustari de +/- 3mm
 • Lentile cilindrice încrucișate
 • Corpul aparatului este înclinabil 0-45 grade
foropter-huvitz-hdr-9000-362

OPTOTIPUL TOMEY

Optotipul Tomey este alegerea noastră pentru testarea acuității vizuale și efectuarea de teste speciale precum:

 • Optotip cu litere, numere, inele Landolt, E-uri Snellen, desene
 • Teste vedere binoculară
 • Teste stereoscopie
 • Teste discromatopsii
 • Teste sensibilitate la contrast

Panoul de diagrame TOMEY are o selecție extinsă de diagrame de testare polarizată.

aplanotonometru-ht-5000-ne-2